Follow by Email

joi, 5 mai 2011

Se cauta femei care iubesc ciocolata


Oamenii de stiinta cauta femei pregatite sa manance o ciocolata intreaga pe zi timp de un an.

Cercetatorii Universitatii East Anglia din Norwich au nevoie de 150 de voluntari dispusi sa consume o cantitate considerabila de ciocolata pe parcursul unui an de zile, potrivit publicatiei The Times. Scopul acestui studiu este testarea teoriei potrivit careia ciocolata le poate ajuta pe femeile bolnave de diabet sa scape de bolile inimii dupa menopauza.

Expertii au descoperit ca aromele si componentele gasite in cacao si soia pot reduce factorii de risc la bolile de inima. Unul dintre specialistii in diete a apelat la un producator belgian de ciocolata pentru a produce batoane de ciocolata bogate in arome.

Peter Curtis, cel care va coordona acest studiu a declarat ca ciocolata ce va fi consumata de voluntari contine de trei ori mai multe condimente decat pot fi gasite in mod obisnuit intr-o ciocolata cu cacao. Acest lucru a fost realizat printr-un proces special de extragere a condimentelor despre care se crede ca pot scadea riscul bolilor de inima. Gustul noului produs este la fel de bun ca o ciocolata normala, cu aroma de caramel.

Totusi, Iain Frame, director la Diabetes UK, care finanteaza aceasta incercare, a afirmat ca in mod clar oamenii nu sunt incurajati sa inceapa sa consume o contitatea mare de ciocolata, intrucat aceasta contine mult zahar si poate ingrasa.

Sursa: Prezentonline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu