duminică, 3 aprilie 2011

Mituri despre ciocolata



Cele mai multe mituri despre ciocolata se refera la faptul ca ciocolata ingrasa. Este foarte adevarat ca atunci cand o consumam in cantitati foarte mari ciocolata devine inamicul siluetei, dar nu e atat de grav daca ne rasfatam din cand in cand si savuram o tableta de ciocolata. Ciocolata amaruie e mai bogata in cacao si contine mai putin zahar, asa ca e recomandata celor care tin o dieta. Exista o gama variata de ciocolata amaruie: bogata in cacao, cu fructe confiate, cu alune, cu stafide.- pe mine nu ma ingrasa ciocolata, sunt una dintre acele norocoase :)

Se mai spune ca ciocolata da insomnii. Daca o manaci la o ora tarzie, inainte de culcare, poate sa dea o usoara stare de agitatie din cauza cantitatii mari de cacao. In rest, nu poate fi considerata o cauza majora a insomniilor.- poate fi destul de adevarata afirmatia, de cateva ori am sesizat si eu acest efect

Multa lume spune ca ciocolata accentueaza acnea si provoaca herpesul. Este un pic de adevar in aceasta afirmatie. Ciocolata contine un complex activ care are un efect activator asupra virusului herpetic, insa ar trebui sa consumati cantitati uriase pentru ca ciocolata sa provoace acesta afectiune.- Prin cantitati uriase, oare ce se intelege?

Un alt mit se refera la faptul ca ciocolata nu este recomandata celor care sufera de afectiuni ale inimii. Singurul adevar se refera la faptul ca ciocolata este un usor excitant, insa in ceea ce priveste continutul de grasimi cicolata are un procent scazut de acizi grasi saturati.

Ciocolata este un aliment care provoaca o stare de bine. Simtim nevoia sa mancam ciocolata pentru ca ea contine un precursor al serotoninei, o substanta care contribuie la starea noastra de fericire. Are efect antidepresiv si linisteste organismul in perioadele solicitante. YAY!!!

Asa ca mancati ciocolata, cu moderatie insa, dar nu va abtineti sa va oferiti o mica pauza de rasfat si placere.

Sura: topfeminin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu